|
|
|
כותר |
|
עירוב עיסת חולין בעיסה החייבת בחלה |
מחבר |
|
פרידמן, הרב יואל |
בתוך |
|
אמונת עתיך 88 (תשרי-כסלו תשע"א) 50-53 |
|
|
|
נושא ראשי |
|
הלכה |
תיאור |
|
במאפיה ובקונדיטוריה גדולה מכינים 'בַגֶט': לשים את העיסה, מפרישים חלה ובסוף התהליך שולחים את ה'בגט' קפוא לסניפים שונים לצורך אפייה. ההנחיה היא שה'בגט' לא יהיה ארוך מ- 54 ס"מ. אם הוא ארוך ממידה זו מחזירים אותו בעודו עיסה למערבל, ויחד עם מים וקמח נוספים מכינים עיסה חדשה ומחלקים אותה שוב לצורות של 'בגט'.
הבעיה שנוצרת היא שמחזירים למערבל עיסה שהיא חולין ומערבבים אותה יחד עם עיסה שהיא טבל.
האם מותר לעשות כן לכתחילה, ואיך מפרישים חלה מן העיסה הנ"ל? |
מילות מפתח |
|
מצוות התלויות בארץ, הפרשת חלה, ביטול איסור לכתחילה |
טקסט מלא |
|
/journals/e/emunat_itecha/vol088/emounat_itecha_08806.pdf |
מס' מערכת |
|
0005539 |
|
תגיות |
[ הוספת תגיות ]
|