תצוגת רשומה
חיפשת: מס' מערכת=0005305 |
רשומה 1 מתוך 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
כותר |
|
כשרותו של הארבה |
מחבר |
|
עמר, זהר |
מחבר נוסף |
|
סרי, הרב חננאל |
בתוך |
|
תחומין י"ט (תשנ"ט) 283-299 |
|
|
|
נושא ראשי |
|
הלכה |
תיאור |
|
כשרותו של הארבה:
א. החשיבות שבזיהוי החגבים הטהורים
ב. תהליך השתכחות מסורת אכילת שרץ העוף
ג. מין הארבה השכיח
1. בארץ-ישראל ובתימן
2. בצפון-אפריקה
ד. הארבה המלוהק והמזיק
ה. היחס ההלכתי בין שני המופעים של הארבה
ו. כיצד נעשה זיהוי הלכתי בנושא כשרות?
ז. סימני שרץ העוף בתורה ובמסורת חז"ל
1. כרעי השרץ
2. כנפי השרץ
3. הצורך בשם "חגב"
ח. סימנים של המסורת שבעל פה
1. סימני הצבע
2. סימן האות ח' על החזה
3. הארבה הוא צמחוני
ט. המסורת בדבר מיני החגבים האסורים
י. ספקות שהועלו ע"י הפוסקים
יא. מעמדה של מסורת שהתקיימה בעדה אחת
יב. סיכום |
מס' מערכת |
|
0005305 |
|
תגיות |
[ הוספת תגיות ]
|
|
|
אם מצאתם טעות או יש לכם הערות, אנא כתבו לנו. |
חלק מהמאמרים זמינים לסריקה בספריית הרמב"ם, ניתן לשלוח בקשה לספרית הרמב"ם בכתובת rambaml1@gmail.com. |
edit |
רמביש
רמבי"ש
יקי נוימן
הדס נוימן
תפילה
קריאת שמע
לוח שנה
לוח שנה עברי
לוח עברי
לוח שנה
ברכת המזון
כניסת שבת
תפילת הדרך
תפילת מנחה
תפילת ערבית
שירת נשים
פיטום הקטורת
נשמת כל חי
ברכות השחר
כניסת שבת
הרטבת לילה
|