|
|
|
כותר |
|
צמצום כמות המלח במשחטות |
מחבר |
|
(לא ידוע), |
בתוך |
|
תחומין י"ז (תשנ"ז) 433-454 |
|
|
|
נושא ראשי |
|
הלכה |
תיאור |
|
צמצום כמות המלח במשחטות:
א. עקרונות המליחה ההלכתית
ב. תהליך המליחה במשחטות
1.מליחה במצב "תפזרת"
2.שרייה מוקדמת (מקביל לשלב א' בפרק א')
3.יבוש חלקי (מקביל לשלב ב' בפרק א')
4.שלחן המליחה (מקביל לשלב ג' בפרק א')
5.משטח השהייה במלח (מקביל לשלב ד' בפרק א')
6.שטיפה ו/או נפילה (=ניפוץ) (מקביל לשלב ה' בפרק א')
7.הדחות אחרונות ("צ'ילרים") (מקביל לשלב ו' בפרק א')
ג. משחטות בארה"ב - שינוי בתהליכים
1.שינויים מהנהוג בארץ
2.הערכת השינויים מבחינה אקולוגית
ד. כמויות מלח במליחה - ישראל וארה"ב
ה. ניעור המלח לאחר המליחה
ו. "ניפוץ" המלח
1.התועלת ב"ניפוץ" המלח
2.ההלכה והנוהל כיום במשחטות
3.ניסוי ב"ניפוץ" מכוון
ז. סילוק המלח בצובר
ח. מיחזור המלח - מבט הלכתי
ט. מסקנות
נספח:טבלאות שקילת העופות במשחטות שונות, בישראל ובארה"ב |
מילות מפתח |
|
שחיטה, הדחה ראשונה, מליחה, הדחה שניה, מלח |
מס' מערכת |
|
0007908 |
|
תגיות |
[ הוספת תגיות ]
|
|