|
|
|
כותר |
|
נהלי צה"ל בענין בישול נכרי |
מחבר |
|
מכלוף, הרב בנימין |
בתוך |
|
כושרות כהלכה ב' (תש"פ) 409-416 |
|
|
|
נושא ראשי |
|
הלכה |
תיאור |
|
המאמר מבאר את הטעמים מדוע אסרו חז"ל בישולי גוים, וסוקר את מצב הכשרות לעניין זה במטבחים הצבאיים. המחבר מחלק בין שלושה סוגי מטבחים בצה"ל, מעיר על המצב כיום, ונותן פתרונות, אם כי חלקיים, על מנת לדאוג שחיילים יוכלו לאכול ללא חשש בישולי גוים. |
מילות מפתח |
|
כשרות, בישולי גוים, בישול נוכרי, פת גוים, פת נוכרי, ראוי לעלות על שולחן מלכים, דבר שנאכל כמו שהוא חי, זריקת קיסם, הדלקת אש |
טקסט מלא |
|
/journals/k/kosharot_kahalacha/vol002/kosharot_kahalacha00249.pdf |
מס' מערכת |
|
0010495 |
|
תגיות |
[ הוספת תגיות ]
|
|