|
|
|
כותר |
|
הלכות בישולי גויים |
מחבר |
|
פריאנטי, חיים |
בתוך |
|
קובץ מאמרים (תשע"ב) 113-186 |
|
|
|
נושא ראשי |
|
עיון |
תיאור |
|
הלכות בישולי גויים:
מבוא
פרק א: מקור וטעם הגזרה
א. עיון בגמרא למקור הגזרה ובטעמי הראשונים
ב. גזרות נוספות על אוכלים של גויים
ג. היחס בין גזרת בש"ג לגזרת פת גויים
ד. היחס בין ב' טעמי בש"ג
ה. נפק"מ
פרק ב: נאכל כמות שהוא חי (נכש"ח)
א. המקור בגמרא
ב. טעם ההיתר בנכש"ח
ג. גדר נכש"ח (אכילה הרגילה לבני אדם)
ד. נכש"ח ע"י הדחק
ה. תלוי אדם ומקום
ו. אדם חשוב
פרק ג: עולה על שולחן מלכים (עעש"מ)
א. עיון במקור בגמרא - עעש"מ ללפת בו את הפת
ב. עעש"מ לפרפרת
ג. היחס בין נאכל חי לבין עעש"מ
ד. לא נשתנה מברייתו ע"י האור
ה. דין אפונים וקטניות קלויים
ו. הגדרת מלך לענין עעש"מ
ז. בגדר סעודת מלכים
פרק ד: תערובת ופליטת בשולי גויים
א. עיקר וטפל
ב. ביטול ברוב
ג. כשהאיסור בעין
פרק ה: בגדר הגוי
א. לא תתחתן בם - האם זהו יסוד איסור בש"ג?
ב. גוי בבית הישראל
ג. דין שפחות הקנויות לנו
ד. גוי שאינו עכו"ם |
מילות מפתח |
|
כשרות, מאכלות אסורות, בישולי גויים, גיעולי גויים, נאכל כמות שהוא חי, עולה על שולחן מלכים, בישול ישראל |
טקסט מלא |
|
http://rambish.org.il/journals/k/kovetz_maamarim_magal/vol001/kovetz_maamarim_magal_01005.pdf |
מס' מערכת |
|
0008877 |
|
תגיות |
[ הוספת תגיות ]
|
|